Zdá se, že je tu dost odborníků na South Pacific, tak bych se zeptal na vaše názory. Budu to na podzim brát z Asie druhou stranou přes Fiji, a napadly mě 3 varianty: 1. jen Fiji 2. přidat Vanuatu za ca. 4k czk 3. přidat New Caledonia za ca. 5.2k czk Bude to standardní houmles trip, žádný resorty, atd., ale když už tam budu, myslim, že obětovat třeba čtyřku navíc za další souostroví se celkem dá. Ostatní ostrovy už jsou určeny zákazníkům, pohybujícím se v jiných cenových relacích (ale kdyby někdo měl něco cestou z AU nebo Fiji v řádu jednotek (nikoli desítek) tisíců CZK, návrhům se nebráním). Zatím se přikláním k Vanuatu, ovšem četl jsem, že tam jsou dost nepříjemní lidi, bílej=walking ATM, atd... V obou případech by se jednalo jen o pár dní, jen hlavní ostrov (VU-lodě mezi ostrovy drahý a nespolehlivý, NC- jen letadla). Další nepříjemnnost je, že z obou míst to do Nadi přilétá až za tmy, a vzhledem k bezpečnosti po ulicích (je to taková malá Indie) a vzdálenosti přijatelných ubytek od letiště by to asi obnášelo noc na letišti, což nevim, jestli je v Nadi cajk (spal tam někdo?). Trávit tam noc na ulici se mi úplně nechce :-)  .

Fiji (přidat Vanuatu nebo NC?)

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

28 reakcí

Já většinou šnorchluju 20-30 minut, max. hodinu, když je to větší plocha. K tomu nějaká procházka po pláži a kratší plavání s kocháním se okolím. Na Nananu-i-Ra je krásná pláž s palmami v odlehlejší části bez civilizace, kam se musí jít kus pěšky a je to oblast s málo keři a stromy cestou. Ale voda je tam mělká na plavání, asi by šlo dojít v botech do vody opatrně na vnější stranu útesu. No ale jestli máš takový zvláštní vztah ke šnorchlování, jako že ti stačilo na Filipínách (a nebereš v úvahu, že se v různých regionech dost liší jak koráli tak ryby a že je možné s trochou štěstí pozorovat i něco většího), tak bude asi lepší neztrácet čas se zastávkou na Nananu-i-Ra a spíš zkus šnorchlovat někde na jiných ostrůvcích, kde bude víc při cestě. Jaké ostrůvky máš v plánu?

@NPB: Jezdí ten trajekt každý den?

0 Citovat

Na šnorchlování jsem fakt neználek a vůbec vlastně nevím, že to může být různě po světě velmi rozdílné. Tak to asi zkusím... Jen mám to šnorchlování spojené s následným plýtváním času na pláži a tomu se chci vyhnout.

Jet ze Suvy severně do Nadi je nebo není dobré řeší? Ta Levuka se mi moc libí.

Rozhodně chci na Tuvalu a měl bych stihnout i Vanuatu.

0 Citovat

loni jezdily Suva-Taveuni dvě firmy (Goundar a Interlink), skoro denně, obě zhruba 3x týdně, ovšem obě v pátek večer tam a v neděli zpět, k tomu dvakrát denně ca. 4h spoj Natovi-Nabouwalu. Levuku jezdil Goundar a nějaká místní firma. Osobně už bych volil jen něco jinýho než Goundar, to je fakt divná firma. Jel jsem Suva-Taveuni, tam jednu noc, a další den místní lodí na Vanua Levu, návazným busem do Savusavu, a večer bus/ferry combo do Suvy, ale v Natovi jsem nad ránem nepokračoval busem, a jel rovnou lodí do Levuky, tam odtud odpo combo loď/bus do Suvy, a ještě ten večer poslední bus do Nadi na letiště, kde se dá hezky vyspat.

1 Citovat

Já na plážích nikdy neležím s výjimkou, když musím čekat v rámci nějaké celodenní tour, ale to bylo jen párkrát za stovky pláží v různých koutech světa. To už se raději procházím.

Severní cesta je v severovýchodní části v kopcích porostlých džunglí. Tehdy tam zrovna kvetly hodně tulipánové stromy, což mě dost uchvátilo, i když později jsem zjistil, že nejsou původní v mnoha oblastech tropů. V této části je i dost zatáček a bude to asi pomalejší, ale určitě krásnější. Tehdy tam nebyl v tomto úseku ani asfalt. Záleží taky na tom, jestli budeš chtít mít zastávky cestou a které.

0
28 reakcí